Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ryżowa Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 szruka
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4 sztuki
cebula biała 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ryż 1 szklanka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ryżowa Eli

Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przypiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka,obrać i pokroić w kostkę.Rosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny),doprawić solą,pieprzem i maggi.Dodać warzywa utarte na tarce z grubymi oczkami,wypłukany ryż.Gotować aż ryż będzie miękki.Dodać mięso kurczaka,posiekaną natkę i koperek.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.12.2010 07:30
ale fajna
wedith1 04.11.2010 08:58
Świetna zupka i piękne zdjęcie:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak