Zupa ryżowa Eli

Zupa ryżowa Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 szruka
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/4 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • ryż

    1 szklanka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • ziele angielskie całe

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka zalać zimną wodą i zagotować.Obrane cebule przypiec na płycie lub opalić nad gazem.Dodać opaloną cebulę,ząbki czosnku,ziele angielskie,kucharka i gotować na małym ogniu,aż kurczak będzie całkiem miękki.Wyjąć kurczaka,obrać i pokroić w kostkę.Rosól przecedzić i rozcieńczyć wodą(jest bardzo esencjonalny),doprawić solą,pieprzem i maggi.Dodać warzywa utarte na tarce z grubymi oczkami,wypłukany ryż.Gotować aż ryż będzie miękki.Dodać mięso kurczaka,posiekaną natkę i koperek.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

24.12.2010 07:30
ale fajna

wedith1

04.11.2010 08:58
Świetna zupka i piękne zdjęcie:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat