Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata rzymska na ciepło

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 3 szt
masło 2 łyżki
ząbek czosnku 1-2 szt
sól do smaku
żurawina suszona 1 łyżka
oscypek 1/5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata rzymska na ciepło

Kroki postępowania

1
Masło lekko rozpuszczamy na patelni.
Krok 1 - Sałata rzymska na ciepło foto
2
Czosnek siekamy , dodajemy do masła , podgrzewamy.
Krok 2 - Sałata rzymska na ciepło foto
3
Sałatę rzymską mini płuczemy , dzielimy na listki , kładziemy na patelnię , przykrywamy i chwilę dusimy.
Krok 3 - Sałata rzymska na ciepło foto
4
Odkrywamy , solimy .
Krok 4 - Sałata rzymska na ciepło foto
5
Pod koniec ścieramy na wierzch oscypka.Posypujemy żurawiną, podajemy na ciepło.
Krok 5 - Sałata rzymska na ciepło foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookarka 13.02.2017 17:55
ładnie podane
Margo1 26.01.2017 18:08
Nie robiłam jeszcze takiej
Smaczna_B 10.01.2017 13:58
Marcepanowy kącik...ja oscypka uwielbiam!:)
Marcepanowy kącik 08.01.2017 20:52
Jak z oscypkiem to biorę w ciemno :)
Bernadeta1 08.01.2017 20:40
lubię taką, smaczna
kloruś 08.01.2017 17:47
chętnie bym skosztowała!
wirtualnykucharz 08.01.2017 17:20
fajna sałata.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak