Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
oliwa kilka łyżek
czosnek ząbki 2 sztuki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżka
kurkuma 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą, polać oliwą z oliwek i dodać kurkumę i tymianek.
Krok 1 - Pieczeń z indyka foto
2
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim mięso. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.
Krok 2 - Pieczeń z indyka foto
3
Po wyjęciu z lodówki, do naczynia żaroodpornego wlać bulion. Naczynie przykryć fiolą aluminiową i piec w piekarniku przez około 1 godzinę.
Krok 3 - Pieczeń z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak