Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z karkówki z cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 600 g
cebula 3 szt
mąka 6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 szt
olej do smażenia
woda
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z karkówki z cebulą

Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy je tłuczkiem i oprószamy mąką. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy w garnku. Dodajemy przyprawy. Zalewamy wodą, dodajemy mięso i dusimy do miękkości. Następnie 2 łyżki mąki rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bitki podajemy według uznania.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak