Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowana skórka pomarańczowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 2 sztuki
cukier 5 łyżek
woda 2-3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Pomarańcze wyparzyć we wrzątku. Wyszorować.
Krok 1 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
2
Z wyparzonych pomarańczy zdjąć skórkę.
Krok 2 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
3
Pozbyć się białej części z wewnętrznej strony skórki
Krok 3 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
4
Pokroić w drobną kostkę.
Krok 4 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto
5
Skórkę przełożyć do garnka zasypać cukrem i dodać odrobinę wody, chwilę jeszcze gotować aż skórka będzie miękka.

Przełożyc do słoiczka wraz z powstałym sosem i zapasteryzować, przechowywać w lodówce.
Krok 5 - Kandyzowana skórka pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.01.2017 13:02
Domowa zawsze lepsza i warto robić
anka1988 08.01.2017 12:51
pyszna domowa skórka do ciasta
dodi 08.01.2017 11:00
też czasami tak robię
Patrycja33 07.01.2017 21:29
uwielbiam z paczkami i makowcem :-)
gosia1988 07.01.2017 21:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak