Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze z owocową nutą
Na patelni rozgrzać olej. Roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem 15 minut.
W tym czasie ugotować ryż w osolonej wodzie.
Brzoskwinie osączyć. Połowę zmiksować, resztę pokroić na cząstki. Roladki zalać winem i połową szklanki syropu z brzoskwiń, dodać mus z brzoskwiń. Gotować 5 minut. Roladki wyjąć, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Sos gotować na większym ogniu, powinien się zredukować i zgęstnieć. Doprawić musztardą, sosem sojowym solą i białym pieprzem. Na koniec do sosu dodać pokrojone brzoskwinie, aby się zagrzały.
Ugotowany ryż odsączyć i wymieszać z resztą natki. Roladki pokroić w plasterki. Podawać z ryżem , udekorowane cząstkami brzoskwiń, polane sosem.