Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy z owocami.
Tortownicę (średnica 28cm) wyłożyć papierem i wypełnić ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 min. w temperaturze 175*C.
Brzoskwinie osączyć z zalewy. Zimny biszkopt posmarować dżemem brzoskwiniowym, poukładać połówki brzoskwiń. Otoczyć obręczą.
Żelatynę zalać 100 ml zimnej wody, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia (nie doprowadzać do wrzenia) lekko przestudzić.
Twaróg wymieszać z 150g cukru pudru i cukrem waniliowym. Żelatynę dokładnie wymieszać z jogurtem (upewniając się, że w jogurcie nie powstały grudki żelatyny) dodać do masy serowej, dokładnie zmiksować do połączenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 50g cukier pudru, delikatnie połączyć z masą serową Masę równomiernie rozsmarować na połówkach brzoskwiń
Śmietanę do dekoracji ubić na sztywno, dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę. Śmietaną, mandarynkami i startą czekoladą dowolnie udekorować tort.
Smacznego.