Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka w marynacie azjatyckiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1/2 kg
sos sojowy 4 łyżki
sos ostrygowy 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
papryczka chili 1/2 strąka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka w marynacie azjatyckiej

Karkówkę kroimy w plastry, mieszamy ze sobą sosy, dodajemy przeciśnięty czosnek, imbir, chili w kawałkach. Wkładamy w marynatę karkówkę, zamykamy w pojemniku i marynujemy całą noc. Następnego dnia możemy grillować karkówkę. Grillujemy na małym ogniu z obydwu stron, do czasu uzyskania wymaganego poziomu upieczenia.
Podajemy z pieczonym chlebem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 15.01.2017 16:20
wyglada pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak