Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z podgrzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybków 30 dag
sól, pieprz
mąki 1 łyżeczka
śmietanki 18% 3 łyżki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podgrzybków

Grzyby myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na maśle (lub smalcu), przyprawiamy solą , pieprzem, zalewamy wodą (0,5 szklanki).
Smietankę mieszamy z mąką dodajemy 1 łyżkę gorącego sosu, zalewamy całość energicznie mieszając, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.08.2012 14:07
z takich lesnych grzybków najsmaczniejszy
Agnik 25.05.2011 20:31
mniam
misia53 23.10.2010 16:56
Uwielbiam grzyby
SmacznaPyza 08.10.2010 13:25
ja nawet nie dolewam wody bo lubię bardzo gęsty! pyszny sosik!
Ewa104 28.08.2010 12:30
Mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak