Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe z powidłami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
jajko 3 szt
cukier 1 szkl
kakao 2 łyżki
miód 4 łyżki
olej 1/2 szkl
mleko 3/4 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat ok2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
polewa czekoladowa
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe z powidłami

Mąkę połączyć z proszkiem, sodą i kakao. Jajka wybić, dodać cukier i ubić. Dodać miód, olej, przygotowaną mąkę i mleko. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki i piec do suchego patyczka ok 50 min w 180stopniach.

Ciasto wystudzić i przekroić na połowę.
Dolną część ciasta posmarować powidłami i przykryć drugą częścią. Polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.01.2017 20:13
smaczne ciasto
gusia1000 06.01.2017 15:47
Dobra słodkość.
Janina 06.01.2017 13:44
Fajne ciasto;))
Małgorzata92 06.01.2017 13:39
Super ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak