Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe z powidłami
Ciasto wystudzić i przekroić na połowę.
Dolną część ciasta posmarować powidłami i przykryć drugą częścią. Polać polewą czekoladową.
mąka pszenna | 3 szkl |
jajko | 3 szt |
cukier | 1 szkl |
kakao | 2 łyżki |
miód | 4 łyżki |
olej | 1/2 szkl |
mleko | 3/4 szkl |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | ok2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
polewa czekoladowa | |
powidła |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: