Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1/2 l
soczewica czerwona 1/2 szkl
cebula 1 mała
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
bulion drobiowy 1 l
oliwa 2 łyż
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia szczypta
oregano szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 mała szczypta
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy i obieramy. Marchew, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulkę.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto
2
Do cebulki dodajemy marchew i pietruszkę. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy soczewicę, przecier i wlewamy bulion. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości jarzyn.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto
3
Ugotowaną zupę miksujemy na krem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Zupę podajemy z ugotowanym ryżem.
Smacznego!
Krok 3 - Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą i ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak