Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone grzyby w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 15 kapeluszy
jajko 1 szt duża
mleko 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone grzyby w panierce

Grzyby opłukać, zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10 minut. Dodać mleko i odstawić na kolejne 10-15 min. Następnie grzyby opłukać i wrzucić na osolony wrzątek na ok 15 min.

Przelać przez sito i osączyć. Grzyby oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z łyżką wody (można dodać szczyptę przyprawy uniwersalnej).

Przygotowane grzyby panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak