Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 12-15 kapeluszy
marchew 2 szt średnie
por 1/2 szt
natka pietruszki ok 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
masło
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Marchew i por oczyszczamy, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 1/2 litra wody. Dodajemy przyprawy i ok 1/2 pęczka natki pietruszki.

Grzyby sparzamy, myjemy obtaczamy w mące i leciutko podsmażamy a właściwie podduszamy na maśle ok 2 łyżki. Dodajemy grzyby do zupy. Solimy i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku.

Na koniec dodajemy 1-2 łyżki śmietany.
Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 06.01.2017 13:37
smaczna zupka :-)
Barbara13 05.01.2017 22:39
Ale pyszna zupka
ilka01 05.01.2017 22:03
super wygląda :)
cukiereczek 05.01.2017 19:25
no dokładnie, pyszna zupka
Jadwiga/Jaga85 05.01.2017 19:04
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak