Ryba w sosie serowo koperkowym

Ryba w sosie serowo koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożonej ryby (u mnie morszczuk)

    70 dag
  • koperek

    pęczek
  • serek topiony

  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • sól, pieprz

  • kucharek SMAK WIOSNY

  • sok z cytryny

  • torebka do gotowania na parze

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrażamy , osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem , sokiem z cytryny, odkładamy do lodówki. Koperek siekamy.
Do rondelka wlewamy śmietankę , dodajemy rozdrobniony serek topiony, koperek, sól, pieprz, zagotowujemy, serek topiony musi się rozpuscić.
Do woreczka ukłądamy rybę zaelwamy sosem, gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 7-10 minut. Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka189

09.02.2011 12:50
pyszna rybka pyszny sosik

ZEWA

16.12.2010 17:38
a czy smak serka ma znaczenie, czy może być obojętnie jaki ?

Kate131

28.09.2010 12:51
pyszne

aguus

27.08.2010 09:38
Musi być baaardzo smakowita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat