Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z owoców cytrusowych

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 3 sztuki
pomarańcza 1 sztuka
grejpfrut 1 sztuka
cukier 2 szklanki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z owoców cytrusowych

Owoce sparzyć i dokładnie umyć.
Pomarańcze, mandarynki, grejpfruta, obrać z białych skórek, pokroić na cząstki.
Wodę z cukrem, umieścić w garnku o grubym dnie, zagotować syrop.
Do gotującego syropu, wrzucić owoce. Gotować 10 minut, delikatnie potrząsając garnkiem.
Odstawić na 6 godzin, po tym czasie powtórnie gotować 5 minut. Czynności powtórzyć jeszcze dwa razy.
Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić. Odwrócić dnem do góry, zostawić do wystudzenia.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 07.01.2017 14:41
super pomysł
Mniam 05.01.2017 11:27
Super konfitura. Do tej pory jadłam tylko z pomarańczy.
ben-ka 05.01.2017 10:17
Jadłam z samych mandarynek, bardzo mi smakowała.
Iwusia 04.01.2017 23:50
wspaniale się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak