Krewetkowa impresja Eli

Krewetkowa impresja Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron chiński nitki

    1 opakowanie
  • awokado

    3 sztuki
  • grejpfrut czerwony

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
  • majonez

  • krewetki

    40 (marynowane w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Grejfruty obrać,podzielić na cząstki,usunąć gorzkie błonki i pokroić w kostkę.Duże krewetki pokroić w krążki(małe koktajlowe zostawić w całości).Awokado obrać i pokroić w kostkę.Dodać sól,pieprz,przegnieciony przez praskę czosnek,cukier puder do smaku i majonez,wymieszać.Na dno kieliszków koktajlowych wyłożyć makaron.Na makaron wyłożyć sałatkę krewetkową.Ozdobić kawałkami grejfruta i krewetkami.Natychmiast podawać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

JUSTYNA61

24.02.2012 13:08
coś dla mojego męża, zrobię je na jego urodziny :)

mala2021

18.05.2011 07:19
super

FAFIK

20.02.2011 09:57
Ciekawe danie! Brzmi smacznie i bardzo wykwintnie.

Bart

11.01.2011 23:45
fajna

oliwkowa

10.11.2010 14:47
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat