Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jaglana z kaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 1/2 szklanki
kaszanka 30 dag
cebula biała 1 szt
sól i pieprz do smaku
jabłko 1 szt
Owoc jałowca cały Prymat 1 ziarnko
jajko 4 szt
mleko 3/4 szklanki
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tłuszcz do formy
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jaglana z kaszanką

Wykonanie:
Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę, jabłko posiekać i przysmażyć na odrobinie tłuszczu razem z kaszanką i przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę ugotowanej kaszy, na niej przygotowaną kaszankę. Dwa jajka roztrzepać z odrobiną mleka i gałką muszkatołową do smaku, następnie zalać kaszankę i przykryć resztą kaszy, po czym polać beszamelem przygotowanym z 2 jajek, mąki i gałki muszkatołowej do smaku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.01.2017 10:54
fajna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak