Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem
Ostudzić- pokroić w mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę- podsmażyć.
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Wszystkie składniki farszu zmielić maszynką do mięsa- wymieszać doprawić pieprzem i solą.
Ciasto: do miski wsypać mąkę, olej, sól, wodę- wymieszać do połączenia składników. Dodać jajko i ponownie zamieszać. Wyjąć ciasto na stolnicę wysypaną mąką i dokładnie wyrobić. Zostawić na 30 min do odpoczęcia.
Wałkować ciasto na grubość ok. 2 mm- szklanką wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać po łyżeczce farszu- skleić dokładnie brzegi.
Pierogi gotować w osolonym wrzątku z 1 łyżką oleju- 3 min- od momentu wypłynięcia.
Smacznego!