Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki z pieczarkami z mielonego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa ok 60 dag zmielonej
pieczarki ok 14 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
chleb czerstwy 2 kromki namoczone
cebula 1 szt
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
sól
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki z pieczarkami z mielonego

Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć na maśle i oprószyć solą czosnkową. Dodać łyżkę tartej bułki, trochę drobno pokrojonej cebuli i posiekaną natkę pietruszki.
Wymieszać i doprawić do smaku.

Chleb odcisnąć i dodać do mięsa z resztą drobno pokrojonej cebuli. Wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Odrywać kawałki masy mięsnej, rozpłaszczać wilgotną dłonią i nakładać pieczarkowy farsz.
Zawijać krokieciki i obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 04.01.2017 20:11
Zjadłabym takich :D
pestka 04.01.2017 15:41
pyszny obiad
dodi 04.01.2017 15:14
ale pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak