Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki ok 20 szt większych
mięso mielone wieprzowe ok20 dag
jajka ugotowane na twardo 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
kajzerka 1/2 szt
cebula 2 łyżki pokrojonej
jajko 3-4 szt do panierki
masło
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z farszem

Pieczarki obrać i wyłamać nóżki. Nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle, dodać do mięsa.
Jajko drobniutko pokroić albo zetrzeć na tarce.
(Ja miałam samo białko).

Natkę posiekać i przygotowane składniki z odciśniętą bułką, cebulą dodać do mięsa.
Zarobić masę mięsną i doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać pieczarki.

Jajka roztrzepać. Pieczarki panierować w jajku i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju kilka razy obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 05.01.2017 11:34
dziękuję:)))
Edith85 04.01.2017 20:33
Bardzo lubię
wwwiolka 04.01.2017 16:19
Bardzo fajny przepis.
asiatok 04.01.2017 15:15
Brzmi apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak