Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka dyniowe z chrupiacymi pestkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puree z dyni 3/4 szklanki
cukier 1,5 szklanki
mąka 1/2 kilograma
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
masło 125 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
pestki dyni 100 gram

Porada

Ciastka zaraz po wyjęciu z piekarnika będą jeszcze miękkie, ale podczas studzenia lekko stwardnieją.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka dyniowe z chrupiacymi pestkami

Wszystkie składniki, oprócz pestek dyni miksujemy razem (ciasto będzie stosunkowo miękkie i lejące)
Do ciasta wsypujemy pestki dyni, mieszamy.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką po 1 porcji ciasta (ciasto w piekarniku trochę się rozleje i przybierze płaski kształt,więc nie trzeba go spłaszczać). Na wierzch można położyć kilka pestek dyni.
Blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-18 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.01.2017 13:20
coś dla mnie, na pewno wypróbuję
Wiktoria29 04.01.2017 14:36
ja też, te są naprawdę smaczne
Olga_SK 04.01.2017 13:07
Lubię ciastka z pestkami :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak