Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 6-7 łyżek
mąka 6 łyżek
jajko 2 sztuki
śmietanka 4 łyżki
masło 8 łyżek
śledzie 4 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone śledzie

Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, usunąć ości. Tartą bułkę wymieszać z mąką. Jajo roztrzepać ze śmietanką. Śledzie obtoczyć w bułce z mąką, zanurzyć w jajku ze śmietaną, ponownie obtoczyć w bułce z mąką. Smażyć na rozgrzanym maśle na ciemnozłoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.12.2011 09:48
smaczne
RenataZ-et 27.08.2010 09:13
hmmm, jestem bardzo ciekawa jak smakuje ta potrawa :)
Margo1 27.08.2010 07:01
chyba nie lubię takich rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak