Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z suszonych owoców

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele suszone 100 g
rodzynki sułtańskie 100 g
figi suszone 100 g
daktyle 100 g
suszone banany 100 g
galaretka pomarańczowa 1 op.
galaretka brzoskwiniowa 1 op.
gorąca woda 750 ml

Porada

Mus ma bardzo dużą zawartość błonnika, który świetnie reguluje trawienie.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z suszonych owoców

Owoce suszone zalać w słoiku gorącą wodą, zakręcić i pozostawić na noc do spęcznienia. Przelać do blendera odlewając 1/2 szklanki płynu - wsypać obie galaretki i wymieszać. Odstawić do napęcznienia, a następnie rozpuścić w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej. Wlać do owoców i miksować do uzyskania gęstej jednolitej półpłynnej masy.
Przelać mus do przygotowanych salaterek lub pucharków i wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.01.2017 10:41
jaki fajny mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak