Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z keczupem i jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5 sztuk
cebula 3 sztuki
keczup łagodny 3 łyżki
jabłko 1 sztuka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 3 łyżki
cukier 2 szczypty
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z keczupem i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Śledzie moczyć około półtorej godziny. Jedną cebulę pokroić w piórka. Przelać gorącą wodą na sitku.
Śledzie i cebulę włożyć do naczynia szklanego, zalać olejem. przykryć, wstawić do lodówki na 24 godziny.
Krok 1 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto
2
Pokroić resztę cebuli w piórka, zeszklić na łyżce oleju. Dodać keczup, dusić razem około 10 minut, mieszając.Wystudzić.
Krok 2 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto
3
Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem cytrynowym. Dodać śmietanę, musztardę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przed podaniem, wyjąć śledzie, osuszyć z nadmiaru oleju. Ułożyć na talerzu śledzie, z jednej strony jabłka z drugiej cebulę. SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - Śledzie z keczupem i jabłkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.01.2017 16:02
Pyszności;))
Jagódka77 04.01.2017 13:38
ładnie wyglądają
gosia56 04.01.2017 10:24
pyszny śledzik
Franciszek 04.01.2017 00:34
ładnie podane
Bernadeta1 03.01.2017 19:38
bardzo lubię śledzie w każdej wersji, Twoje na pewno by mi smakowały.
Grazyna0211 03.01.2017 18:54
smaczna wersja
Marta1986 03.01.2017 18:15
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak