Sposób przygotowania

Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć listek i kilka ziarenek ziela i opłukane mięso, ugotować do miękkości, wyjąc i porwać na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru włożyć pokrojoną marchew i pietruszkę po 5 minutach dołożyć kapustę poszatkowaną dość grubo, a po chwili ziemniaki pokrojone w kostkę. Wszystko gotować jeszcze kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie, dodać sok pomidorowy lub koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać zahartowaną śmietanę i pokrojone mięso.Już na talerzu posypać zupę koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    nie jadłam jeszcze takiej zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !