Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 3 małe sztuki
marchew 2 średnie
pietruszka 1 szt
ziemniaki 5 średnich
kapusta biała 1/2 średniej główki
sok pomidorowy 330 ml
śmietana 18 proc 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
sól do smaku
pieprz
koperek do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z kapustą

Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć listek i kilka ziarenek ziela i opłukane mięso, ugotować do miękkości, wyjąc i porwać na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru włożyć pokrojoną marchew i pietruszkę po 5 minutach dołożyć kapustę poszatkowaną dość grubo, a po chwili ziemniaki pokrojone w kostkę. Wszystko gotować jeszcze kilkanaście minut, aż warzywa będą miękkie, dodać sok pomidorowy lub koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Na końcu dodać zahartowaną śmietanę i pokrojone mięso.Już na talerzu posypać zupę koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 03.01.2017 21:33
nie jadłam jeszcze takiej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak