Wiśniowa galaretka w pomarańczach

Wiśniowa galaretka w pomarańczach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    1 kilogram
  • galaretka wiśniowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze umyć i polać wrzątkiem, przekrajać na połówki, z pomarańczy wycisnąć sok. Będą nam potrzebne skórki pomarańczowe. Wydrążyć miąższ który został w środku, rozpuścić galaretkę i wlewać do połówek pomarańczy, nim stężeją najlepiej ustawić na formie do mufinek (mój patent), nie będą się przewracały, podawać można z bitą śmietaną, ciekawie wyglądają.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

10.07.2011 20:55
Fajny pomysł :)

Mysiunia

24.05.2011 15:59
świetny pomysł:)

goofy9

31.10.2010 20:44
fantastyczne

Islanzadi

12.10.2010 01:09
Gratuluję pomysłowości :)

Ewa99

09.10.2010 14:36
hmmmmm ciekawe bardzo ciekawe :)

banditka

30.09.2010 20:06
blaszka ulatwia nieprzewracanie sie :)

Koper

22.09.2010 09:54
Robię takie od dawna na imprezy, ale z różnymi galaretkami. Kroję je potem w cząstki, galaretka fajnie przechodzi smakiem pomarańczowej skórki. Wypróbuję patent z mufinkową blaszką :)

aginaa

09.09.2010 15:25
super pomysl

Magdalena/Madija

08.09.2010 14:35
ciekawy sposób podania:)

cichor

28.08.2010 21:39
miód malina... czyli pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat