Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2,5 szklanki
gorąca woda 100 ml
sól
żółtko jajek

farsz

cebula biała 1 sztuka
ryż 100 g
mięso z kurczaka 100 g
ketchup pikantny 4 łyżki
sól i pieprz
chili
Papryka ostra mielona Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy sól i zaparzamy wrzątkiem. Kiedy trochę przestygnie dodajemy żółtko i zagniatamy ciasto. Dzielimy na części, rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Krok 1 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto
2
Gotujemy ryż, dodajemy pokrojonego kurczaka.
Cebulę siekamy i podsmażamy, połowę dodajemy do farszu, a połowę zostawiamy do polania.
Wrzucamy resztę składników, wbijamy jajko i mieszamy.
Krok 2 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto
3
Na wycięte kółka nakładamy farsz i lepimy pierożki.
W garnku zagotować wodę, osolić i wrzucić pierożki, ugotować.
Na koniec polać ugotowane pierożki podsmażoną cebulką.
Krok 3 - Pierogi z ryżem i kurczakiem na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.03.2017 11:22
fajne pierogi
Habibi 04.01.2017 10:12
Ja czasem również dodaję ryżu lub kaszy do farszu, ale ketchupu nigdy.
halina17 03.01.2017 20:02
Ciekawy farsz do pierogów.
benka 03.01.2017 17:27
Też nie jadłam z takim farszem, pierogi można zrobić ze wszystkim :)
agnieszka214 03.01.2017 17:13
Jeszcze takich nie próbowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak