Bakłażany zapiekane z farszem

Bakłażany zapiekane z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    35 dkg
  • pomidory

    3-4 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól, pieprz

  • bakłażan

  • ser żółty

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany umyć, przekroić na pół, wydrążyć w środku z pestek, cebule posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, pomidory pokrojone w kawałki. Wymieszać wszystko razem, dodać sól i pieprz oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszać razem. Nadziewać bakłażany farszem, posypać każdy po wierzchu serem żółtym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 15 minut w temp.180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

27.11.2011 22:32
Wspaniale wyglądają.

justyna111

11.09.2010 11:27
fajny pomysł

Lidia11

10.09.2010 19:07
super

cichor

28.08.2010 21:38
pychota :)

Agnieszka_B

27.08.2010 15:10
Super pomysł:)

Kate131

27.08.2010 08:23
pyszności

meredith

27.08.2010 07:18
fajny

Margo1

27.08.2010 06:28
Smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat