Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinii i szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
szpinak świeży 150 g
cebula 1/2 sztuki
ziemniaki 3-4 sztuki
bulion warzywny 700 ml
sól i pieprz
Tymianek suszony Prymat
oliwa

Porada

Dobrze smakuje z grzankami zapiekanymi z kozim serem.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinii i szpinaku

1. Do garnka na rozgrzaną niewielką ilość oleju wrzucić obraną i pokrojoną cukinię, ziemniaki, cebulę. Dodać przyprawy do smaku i smażyć, aż będą miękkie.
2. Kiedy warzywa będą już miękkie i zarumienione, zalewamy bulionem i gotujemy. Dodajemy wypłukany szpinak i gotujemy jeszcze chwilkę, aż szpinak się zaparzy, ale nie możemy go zagotować, bo straci kolor.
Wszystko razem miksujemy. Doprawiamy jeszcze w razie potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak