Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 50 dkg
limonka 1 sztuka
masło 5 dkg
bazylia świeża
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z masłem ziołowym

Filety opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do rondelka, podlać winem i gotować na małym ogniu 10-15 minut. W tym czasie listki bazylii posiekać i utrzeć z masłem. Pod koniec duszenia rybę skropić sokiem z limonki, natomiast sos doprawić solą i pieprzem. Rybę podawać polaną sosem, na każdym kawałku położyć łyżkę ziołowego masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.10.2011 21:12
smaczna rybka
RenataZ-et 27.08.2010 09:10
Też jeszcze nie jadłam takiej wersji, na pewno jest bardzo smaczna
Margo1 27.08.2010 07:00
nie robione jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak