Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z marmoladą różaną
Kroki postępowania
Do formy muffinowej włożyć 12 papilotek, wyłożyć połowę wyrośniętego ciasta i ułożyć porcję marmolady.
mąka tortowa | 20 dag |
masło | 4 dag |
mleko | 0,5 szkl |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
drożdże suche | 2,5 dag |
sól | 0,4 łyżeczki |
gorzka czekolada | 5 dag |
marmolada | 0,5 szkl |
konfitura z płatków róży | 1 łyżka |
migdały siekane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: