Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roszponka z majonezem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 10 dag
rzodkiewka 0,5 pęczka
seler marynowany 0,5 słoiczka
jabłko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier szczypta
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Roszponka z majonezem

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki.
Seler wyłożyć na sito, osączyć, umytą rzodkiewkę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Włożyć do miski z warzywami, oprószyć szczyptą soli, cukru i pieprzu. Połączyć z majonezem, wymieszać, posypać płatkami migdałowymi. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.03.2017 11:17
na pewno dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak