Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka do obiadu na liściu sałaty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2
rzodkiewka 4 sztuki
fasola czerwona z puszki 3-4 łyżki
groszek konserwowy 3-4 łyżki
kwaśna śmietana 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
liście sałaty kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka do obiadu na liściu sałaty

Pomidory myjemy i kroimy w większą kostkę, przekładamy do miski.
Rzodkiewki myjemy i drobno siekamy. Do warzyw dodajemy odcedzoną z zalewy czerwoną fasolę.
Następnie wsypujemy także odcedzony groszek. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i przyprawy: sól oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Gotową sałatkę wykładamy na talerze na liść sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 01.01.2017 11:44
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak