Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na żeberkach
Kroki postępowania
Z żeberek usunąć kości, mięso podzielić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy.
Doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.
fasola biała | 1 szkl drobna |
żeberka wieprzowe | 25-30 dag |
boczek wędzony | 10 dag |
kiełbasa śląska | 20-25 dag |
ziemniaki | 2 szt |
marchew | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
por | 1 średni |
cebula | 1/2 szt |
czosnek | 1 ząbek |
smalec | 2 łyżki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 7-8 szt |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
sos sojowy | do smaku |
natka pietruszki | posiekana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: