Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20-30 dag
jabłko 1 szt
marchew 1 szt średnia
cebula czerwona 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek usiekany 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać.

Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 02.02.2017 14:12
pycha bardzo lubię surówki z pekińską
Margo1 04.01.2017 20:47
Dawno jej nie robiłam, koniecznie muszę zrobić
Łukasz15 31.12.2016 18:29
Smaczna i zdrowa surówka
IKrakowianka 31.12.2016 16:34
lubię takie surówki
Renataj 31.12.2016 11:35
Apetyczna surówka:) Z pewnością dobrze będzie smakować do obiadu ale i w pracy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak