Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne z wołowiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1/2 kg
papryka czerwona 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
cebula 2 szt
bulion 1/2 litra
pomidory krojone z puszki 400 g
pietruszka zielona 1/2 pęczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2-3 łyżki
cukier kryształ szczpyta
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne z wołowiną

1. Cebulę pokroić w kostkę, przyrumienić na oleju, dodać mięso mielone i przysmażyć do jego miękkości.
2. Dodać bulion, przecier pomidorowy, pomidory z puszki razem ze zalewą i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić do smaku.
Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Gotować do miękkości.
3. Dodać kukurydzę wraz z zalewą oraz odsączoną na sitku fasolę. Gotować ok 15 min. Na końcu dodać poszatkowaną nać zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 31.12.2016 00:13
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak