Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kopytkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

SKŁADNIKI

jajko 6 sztuk
cebula 2 sztuki
sól i pieprz
olej do smażenia

KOPYTKA

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 300 gram
sól szczypta
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kopytkami

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Studzimy.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy sól, jajka oraz ziemniaki. Zagniatamy energicznie ciasto.
Z ciasta robimy wałeczki o średnicy około 1,5-2 cm. Tniemy je pod skosem na odcinki 3 -4 cm.

Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebulę kroimy w plasterki i rumienimy . Dokładamy do niej kopytka. Podsmażamy razem. Całość zalewamy jajkami i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Doprawiamy.
Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:42
Super przepis
Wacław 30.12.2016 09:53
fajny pomysł na kolację :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak