Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, marchewki i pietruszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 15-20 dag
marchewka 0,5 szt
pietruszka 1 szt
jabłko 1 szt
cebula 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Porada

Surówka ze świeżych warzyw i owoców jest smaczna i zdrowa. To wspaniały dodatek do dań z pieczonym mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, marchewki i pietruszki

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.

Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.12.2016 17:25
smaczna surówka
dodi 29.12.2016 15:22
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak