Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i gruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
marchewka 1 szt
gruszka 1 szt
żurawina suszona 2-3 łyżki
jogurt grecki 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Porada

Surówka z selera z dodatkiem gruszki, marchewki i żurawiny jest bardzo smaczna, zdrowa i łatwa do zrobienia.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i gruszki

Seler obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i od razu wymieszać z sokiem z cytryny. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do miski z selerem. Gruszkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, połączyć z selerem, marchewką i żurawiną.Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z musztardą i jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 29.12.2016 09:36
surówki z gruszką jeszcze nie jadłam, musi być smaczna!
Wacław 29.12.2016 09:36
pyszna surówka do II dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak