zupa z pieczonymi warzywami

zupa z pieczonymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • fenkuł

    1 sztuka
  • włoszczyzna

  • oliwa z oliwek

  • sok z cytryny

  • szczypior

  • natka pietruszki

  • koper świeży

  • sól

  • cząber

  • chili

  • cukinia

    1 sztuka
  • oliwa

    1 opakowanie
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z udek i włoszczyzny gotujemy bulion,
2. warzywa kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem,
3. pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 min,
4. z bulionu usuwamy włoszczyznę i udka,
5. mięso z udek kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy pomidory, gotujemy,
6. upieczone warzywa dodajemy do zupy, przyprawiamy do smaku,
7. chwilę jeszcze trzymamy na ogniu,
8. podajemy z grzankami czosnkowymi

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

06.04.2012 10:20
pewnie smaczna

eli_555

07.02.2011 21:55
pyszna zupka

rosik93

27.08.2010 16:36
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat