Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pieczonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
fenkuł 1 sztuka
włoszczyzna
oliwa
sok z cytryny
szczypior
natka pietruszki
koper świeży
sól
cząber
chili
cukinia 1 sztuka
oliwa 1 opakowanie
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pieczonymi warzywami

1. z udek i włoszczyzny gotujemy bulion,
2. warzywa kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem,
3. pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 15 min,
4. z bulionu usuwamy włoszczyznę i udka,
5. mięso z udek kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy pomidory, gotujemy,
6. upieczone warzywa dodajemy do zupy, przyprawiamy do smaku,
7. chwilę jeszcze trzymamy na ogniu,
8. podajemy z grzankami czosnkowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.04.2012 10:20
pewnie smaczna
eli_555 07.02.2011 21:55
pyszna zupka
rosik93 27.08.2010 16:36
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak