Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kukurydziano-dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 4 kolby
dynia 0,5 szt
bulion 1,5 l
masło 3 łyżki
imbir starty 1 łyżeczka
kurkuma 0,5 łyżeczki
papryczka chili 0,5 szt
sól i pieprz do smaku
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kukurydziano-dyniowa

Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Ziarna kukurydzy skrawamy z kolby. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, wrzucamy imbir, kurkumę i papryczkę chili.

Chwilę podsmażamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy i zalewamy ok 1,5 litra bulionu. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie i dokładnie blendujemy.

Przecieramy przez sito, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, możemy dodać również mleko kokosowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 29.12.2016 14:56
pyszna zupka
halina17 29.12.2016 13:24
Smaczna zupa
KORAL 28.12.2016 21:31
Bardzo smaczna :)
ilka01 28.12.2016 21:23
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak