Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z syropem klonowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SKŁADNIKI

kapusta czerwona 1 sztuka, mała
jabłka 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

SOS

oliwa 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
syrop klonowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z syropem klonowym

Kapustę szatkujemy, nasalamy i pozostawiamy do zmięknięcia. Jabłka obieramy, trzemy na grubych oczkach i łączymy z nasolona kapustą. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i polewamy nim surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:35
Bardzo dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak