Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka sadzone w potrawce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 20 dag/może być poświąteczna
cebula biała 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidory 4 szt
papryka czerwona 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
jajko 6 szt
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka sadzone w potrawce

Wykonanie:
Wędlinę pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Przysmażyć na tłuszczu, włożyć pokrojone pomidory i paprykę. Przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu przez 20 minut, co jakiś czas mieszając. Po czym przełożyć do żaroodpornej miseczki, wbić jajka i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni. Gdy białka się zetną, posypać posiekaną natką pietruszki i w razie potrzeby jeszcze dopiec. Super danie do frytek z dobrą surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.12.2016 21:39
bardzo smaczne danie
ilka01 28.12.2016 21:24
super przepis :)
wwwiolka 28.12.2016 20:57
Bardzo fajny przepis.
Gracer 28.12.2016 18:09
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak