Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa po bretońsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
por 1 szt
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
przecier pomidorowy 200 ml
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Fasolka szparagowa z kiełbasą i przecierem pomidorowym jest znakomita. Delikatna w smaku, warta polecenia.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa po bretońsku

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki, umyć, blanszować w wodzie z odrobiną soli, osączyć.
Krok 1 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto
2
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w słupki, zrumienić na patelni.

Krok 2 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto
3
Posiekany por i czosnek podsmażyć na oliwie.
Krok 3 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto
4
Fasolkę i kiełbasę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową.
Krok 4 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto
5
Wsypać podsmażony por i gotować do miękkości.
Krok 5 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto
6
Do miękkiej fasolki wlać przecier pomidorowy, mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 6 - Fasolka szparagowa po bretońsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 28.12.2016 21:27
pyszności :)
Bernadeta1 28.12.2016 19:07
robię podobnie, smaczna
gosia56 28.12.2016 18:15
pyszne jedzonko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak