Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowa potrawka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kopytka 1 opakowanie
dynia 1/3 sztuki
sól i pieprz do smaku
papryka czerwona 3 sztuki
cebula 1 sztuka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa potrawka

Kopytka gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebule kroimy w plasterki, paprykę w kostkę. Razem podsmażamy do miękkości na oleju. Doprawiamy. Dynię obieramy, usuwany gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Tak przygotowaną gotujemy około 5 min w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą – kopytka, dynię, paprykę i cebulę. Dokładamy posiekana natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:38
Bardzo dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak