Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone rożki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 sztuka
ser żółty 10 dag
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko do panierki
mąka do panierki
olej do smażenia
wafelki rożki waflowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone rożki

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy mięso mielone i smażymy . Doprawiamy do smaku. Lekko studzimy i dokładamy starty ser. Tak przygotowanym farszem napełniamy rożki. Obtaczamy je w mące, jajku, bułce i smażymy na oleju do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:40
Bardzo dobre.
edytazaw89@wp 29.12.2016 03:18
Wygląda pysznie
Ola1young 28.12.2016 19:56
fajny przepis :)
dodi 28.12.2016 17:58
apetycznie wyglądają
anka1988 28.12.2016 16:12
pomysłowe, fajne dla dzieci, zachęcające :)
Marta1986 28.12.2016 15:53
fantastyczny przepis
Stenka 28.12.2016 15:52
super wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak