Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki czosnkowe w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szynka konserwowa 12 plastrów
bulion drobiowy 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
natka pietruszki 3 gałązki

Nadzienie

ser twarogowy 300 g
czosnek 5 ząbków
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki czosnkowe w galarecie

Serek wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić pieprzem i solą. Nadzienie nakładać na plastry szynki i zwijać w roladki, które następnie ułożyć w płaskim naczyniu i ozdobić listkami pietruszki. Żelatynę wsypujemy do letniego bulionu i na chwilę odstawiamy. Całość podgrzewamy do rozpuszczenia żelatyny. Po wystudzeniu, zalewamy roladki, chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 28.12.2016 15:56
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak