Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki portobello faszerowane serem pleśniowym i gruszką z dodatkiem cząbru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
ser pleśniowy typu gorgonzola 70 g
cząber 1 świeży
pieczarki 2 duże portobello
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki portobello faszerowane serem pleśniowym i gruszką z dodatkiem cząbru

Ser pleśniowy starłem na tarce. Wstawiłem do lodówki.
Gruszki obrałem, starłem na tarce o grubych oczkach. Odcisnąłem nadmiar soku.
Wymieszałem z serem i listkami cząbru, doprawiłem pieprzem.

Pieczarki opłukałem, osuszyłem, wyciąłem nóżki. Oprószyłem solą.
Rozgrzałem piekarnik w temperaturze 180 stopni C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłem pieczarki kapeluszami do góry. Wstawiłem do piekarnika, podpiekłem ok. 10 minut, po tym czasie odwróciłem je i ponownie przypiekałem ok. 10 minut.
Po tym czasie wyjąłem je, napełniłem farszem „z górką”. Ponownie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.12.2016 14:55
apetyczna ta przekąska
Jadwiga/Jaga85 28.12.2016 14:44
bardzo apetycznie
Malinka 28.12.2016 12:50
Zjadłabym z największą przyjemnością!
2milutka 28.12.2016 12:32
że pyszne to widać ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak